Nazovite nas na +385 91 34 80 718

Kalendar događanja Istra Umag, Poreč, Tar 2023.

Kalendar događanja – Istra 2023.

Poreč

Music on the Square, 20.6.23.

Ove sezone Poreč će biti domaćin sjajnog glazbenog događanja koje je besplatno za sve posjetitelje. Manifestacija Music on the Square organizirat će se više puta tijekom ljeta, a na njoj će sudjelovati lokalni bendovi koji će vam uživo prezentirati različite glazbene žanrove: od bluegrassa i jazza do rocka i bluesa. Mjesto događanja je Trg slobodeod 21 do 23 h, ne treba vam ulaznica i svi ste dobrodošli.

Pridružite nam se na ovoj čarobnoj pozornici pod zvijezdama i uživajte u ozbiljno dobroj glazbi!

 

Koncerti u Eufrazijani, 7.7.23., 14.7.23.

U povijesnom zdanju Eufrazijeve bazilike, u produkciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, održava se festival klasične glazbe pod nazivom “Koncerti u Eufrazijani”. Pažljivim odabirom koncerata i priznatih umjetnika, predstavljaju se glazbena dostignuća domaćih i inozemnih autora, naglašavajući pri tome integritet i važnost ovog UNESCO zaštićenog spomenika kulture, spajajući tako samo najbolje sa najboljim.

Komornom glazbom te osebujnim, vrhunskim interpretacijama koje su postale programskom okosnicom Koncerata u Eufrazijani te uz impresivna gostovanja, nastavlja se tradicija i kontinuitet kvalitete od 1962. godine, koji ovom festivalu klasične glazbe daju život, cjelovitost i vrijednost koja nadilazi vrijeme – upravo poput zidova i mozaika njenog jedinog doma – Eufrazijeve bazilike. Visoko pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske jasno i temeljno podcrtava mjerodavnost i etabliranost ove vrijedne manifestacije.

*Ulaznice se prodaju na dan koncerta od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku i na rezervacijskom sustavu Pučkog otvorenog učilišta Poreč: rezervacije-poup.hr.

 

Jazz u lapidariju, Poreč 5.7.23., 11.7.23.

Sinonim za raznovrstan, a jedinstven, visokokvalitetan, a već tradicionalan izbor ljubitelja jazza jest porečki lapidarij Zavičajnog muzeja.

Svake srijede, tijekom cijelog ljeta u kulturno-povijesni kompleks lapidarija privući će vas zvuci klasičnog, ali i suvremenog jazza, u svim svojim izvedenicama od swinga i bluesa do etna, funkyja i acid jazza koji vrućim ljetnim noćima daju osvježavajuću notu.

Svi koncerti počinju u 21 sat u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine. Ulaz je besplatan.

 

Koncert: Tomislav Bralić i klapa Intrade, 4.7.23.

Tomislav Bralić i klapa Intrade, koja je dobila naziv prema zbirci pjesama Ljube Stipišića, djeluju od 1985. godine. Zadnjih nekoliko godina zasigurno su naši najpopularniji izvođači koji rade jedinstvene koncertne spektakle po sportskim dvoranama, stadionima i kontinuirano nastupaju po Europi.

Oduševili su Ameriku, Kanadu i Australiju na prošlogodišnjim turnejama koje su bile produžene zbog velikog interesa publike. Tamo su posjetili najveće gradove gdje su koncerte održali u prestižnim dvoranama u kojima su prije njih nastupile velike svjetske glazbene zvijezde.

Tomislav Bralić, sjajan pjevač iz Bibinja, sa svojim pjesmama i interpretacijom obilježio je zadnjih nekoliko godina sjajnim nizom hitova i pjesmama koje su u kratkom vremenskom periodu postale kultne. Specifičnim glasom mističnog baritona, glasom koji toplinom miluje, te srdačnošću raznježuje, godinama osvaja srca publike. Svaka pjesma u izvedbi Tomislava Bralića i klape Intrade ima posebnu snagu zvuka i riječi, izrazito naglašen emotivni naboj koji s iskrenom lakoćom prenosi u srca slušatelja.

U posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme Tomislava Bralića i klape u cijelosti, dobivaju laskava priznanja i nagrade.

 

Magic is in the Air, ples na svili, Poreč 10.7.23.

Atraktivan program koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku uz mnogobrojne dodatne scenske svjetlosne efekte, čarobnu glazbu te atraktivne kostime…

Umag

Moto beach party Staaari rokeri – 21. moto susret, 15.-18.6.23.

Jedan od najvećih i najposjećenijih moto susreta u regiji i ove godine svim bikerima i ljubiteljima jurilica na dva kotača sprema frenetično i bučno otvaranje sezone u Zlatorogu – Sveti Pelegrin nedaleko od Umaga.

Moto susret Staaari Rokeri odavno je izrastao u nešto više od samog bikerskog okupljanja pa tako u njemu osim motociklista iz raznih zemalja Europe rado sudjeluju i mještani sjeverozapadne Istre koji su zaljubljenici u bikerski način života.

 

33. ATP turnir: Plava Laguna Croatia Open Umag ATP, 21.7.-30.7.23.

S tradicijom dugom više od 30 godina, međunarodni teniski turnir Plava Laguna Croatia Open Umag najstariji je teniski turnir u Hrvatskoj i nedvojbeno jedan od najuglednijih i najprestižnijih turnira u čitavoj regiji. U kalendaru ATP-a Umag se uvijek isticao kao mjesto vrhunskog tenisa, ali i bogatog programa popratnih turističkih, gastronomskih i zabavnih događanja.

Na stadionu Gorana Ivaniševića u Stella Maris Resortu i ove ćemo godine uživati u 10 dana zabave i uzbudljivih teniskih mečeva.

U svom 33. izdanju, Umag će iznova biti središte jednog od najznačajnijih društvenih događanja u Hrvatskoj!

 

Zlatni lav – međunarodni festival komornog teatra, Umag, 21.-30.6.23.

Krajem lipnja umaške ulice i trgovi postaju pozornica brojnim kazališnim skupinama iz Hrvatske, Slovenije, Italije Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Vrijeme je to kada ulice žive punim plućima zahvaljujući međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav.

Multikulturalno događanje koje okuplja brojne pisce, redatelje, koreografe, scenografe, skladatelje i naravno glumce, za svoj je dom odabralo Umag, grad duge kazališne tradicije.

Zlatni lav, osmišljen kao revija suvremenog kazališta s određenom temom, postao je prava turistička atrakcija i meka za sve ljubitelje kazališta i kulture.

Tar – Torre

Festival uličnih čarobnjaka, 15.6.-16.6.23.

U dva festivalska dana Tar će postati mjesto čarolije. Parkovi i šetnice postaju mjesta u koja jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljenih scenografija te kostimiranih izvođača.

Na festivalu će nastupiti razni međunarodni i domaći izvođači. Zabavljat će vas klaunovi, hodači na štulama, akrobati, lutkari, žongleri i najjači ljudi.

 

Cinema Torre, 5.7.23., 12.7.23., 1.8.23., 29.8.23.

Projekcija filma na otvorenom.

 

Summer vibes – koncert Jole, 15.7.23.

Školsko igralište, početak u 19h.

 

Večer klapa, 19.8.23.

Izvođači: Lungomare, Pinguentum, Kamik, Luka, Teranke, Trogirski kanti….

Opširnije: Istra – kalendar

 

1 Comment

  1. It would be great to try this theme for my businesses

Comments are closed.

Prijaviti se