Nazovite nas na +385 91 34 80 718

Najljepše plaže u Istri

Najljepše plaže u Istri

Uvala Lone (Rovinj)

Pravi vrhunac za odmor na plaži u Istri je prekrasna uvala Lone u Rovinju. Ova prekrasna šljunčana plaža nalazi se neposredno unutar idilične park šume u blizini slikovitog obalnog grada, gdje se zapravo nalaze još mnoge od najljepših plaža u Rovinju.

Mirisni borovi, koji okružuju plažu, pružaju prekrasan prirodni hlad i istovremeno dočaravaju romantičnu mediteransku kulisu. Prilikom kupanja u moru možete uživati i u vrhunskoj kvaliteti vode i u miru pročitati knjigu, odspavati, … Na plaži se nalazi i mali, ugodni beach bar s ležaljkama i suncobranima od bambusa.

Najljepše plaže u Istri Rovinj-Lone-Bay

Izvor: www.placesofjuma.com; photo: @Jürgen Reichenpfader

Pješčana plaža Zambratija (Umag)

Mala pješčana plaža Zambratija u Umagu također je među najljepšim plažama Istre. Ovo zapanjujuće kupalište nalazi se nešto sjevernije od grada Umaga. Mirna i blago nagnuta pješčana plaža i cool beach bar iz kojeg možete uživati u prekrasnom pogledu na more, sve su što trebate na odmoru. Plaža Zambratija je popularna, posebno obiteljima s malom djecom, ali i kod svih onih koji preferiraju prirodnu pješčanu plažu u Istri. 

Savjet: Vrlo popularni u mjestu Finida, nedaleko od Umaga, su apartmani Finida, smješteni upravo na idealnoj poziciji za istraživanje plaža od Savudrije pa sve do Novigrada.

Najljepše plaže u Istri Pješčana plaža Zambratija

Izvor: www.placesofjuma.com; photo: @Jürgen Reichenpfader

Plaže Lanterna Camping (Poreč)

Među najljepše plaže u Istri spadaju i plaže u kampu Lanterna u Poreču. Plaže Lanterna zaista su nevjerojatne, posebno Val Adria Sandy Family Beach, jedna od najimpresivnijih pješčanih plaža u cijeloj Istri. Usred prekrasnog turističkog naselja očekuje vas snježno bijelabaršunasto-mekana obiteljska plaža sa spektakularnim morskim bojama i sjajnim štihom za odmor. Posebno obitelji s manjom djecom cijene ovu plažu iz snova! No, uz obalu se nalaze i brojne druge prekrasne idilične uvale i kupališta, koje također obećavaju miran užitak kupanja.

Savjet: Nedaleko od plaže, na brežuljku u mjestašcu Tar, smještene su četiri prekrasne kuće za odmor: Vile Torre

Najljepša plaže u Istri Lanterna

Izvor: www.placesofjuma.com; photo: @Jürgen Reichenpfader

Plaža Polinezija (Umag)

Plaža Polinezija pravi je dragulj umaškog kraja u sjevernoj Istri. Ova prirodna plaža iz snova očarava kupače svojim jedinstvenim mediteranskim okruženjem. Kristalno čisto more sjaji u najnevjerojatnijim nijansama tirkizno plave boje, a dok se sunčate možete uživati u prekrasnom pogledu na rimsko arheološko nalazište do kojeg se također može doći pješice iz uvale. Osim toga, more duž ovog dijela obale je kristalno čisto, tako da možete roniti i otkriti zanimljiv podvodni svijet s velikim izborom ribe.

Najljepše plaže u Istri Plaža Polinezija

Izvor: www.placesofjuma.com; photo: @Jürgen Reichenpfader

Plaža Mulini (Rovinj)

Zapanjujuća plaža Mulini definitivno je jedna od najljepših plaža za odmor u Istri! Nalazi se nedaleko od starog grada Rovinja, savršeno ako želite kombinirati kupanje na plaži iz snova s razgledavanjem. Ova vrlo popularna uvala za kupanje mješavina je betonske i šljunčane plaže, koja usput impresionira i nevjerojatno fascinantnim vodenim bojama. Plaža se nalazi uz park šumu, što joj daje prekrasan mediteranski ugođaj. Zahvaljujući zaklonjenom položaju uvale, more je ovdje posebno mirno i idealno za kupanje i ronjenje s maskom i disalicom.

Najljepše plaže u Istri Plaža Mulini

Izvor: www.placesofjuma.com; photo: @Jürgen Reichenpfader

Plaža Bellevue (Plava Laguna)

Slikovita Plava Laguna, odnosno Plava laguna, posebno je idilična i impresionira brojnim malim kupalištama. Ova laguna nalazi se na području oko Poreča, u turističkom kompleksu Laguna Bellevue, a mogu je, naravno, koristiti i gosti koji nisu gosti hotela. Posebno se preporučuje prekrasna plaža Bellevue, još jedna prekrasna oaza koja se ubraja među najljepše plaže u Istri. To je uređena kamena plaža, gdje nekoliko stepenica i ulaza olakšava ulazak u more. Bujna borova šuma koja graniči cijelom obalom lagune stvara prekrasan ambijent.

Najljepše plaže u Istri Plaža Bellevue Plava Laguna

Izvor: www.placesofjuma.com; photo: @Jürgen Reichenpfader

Laguna Stella Maris (Umag)

Još jedna vrhunska plaža u Umagu je prekrasna Laguna Stella Maris, slikovito kupalište samo 3 kilometra od centra grada. Ova prekrasna šljunčana plaža nalazi se unutar Stella Maris Resorta, iako gosti koji nisu gosti hotela također mogu koristiti ovu plažu. Zaštićeno lagunom, more je obično mirno i vrlo pogodno za kupanje. Do Stella Maris Lagune možete doći automobilom, turističkim vlakićem ili biciklom – prekrasnom šetnicom.

Savjet: U neposrednoj blizini plaže Laguna Stella Maris nalazi se ATP stadion “Goran Ivanišević“, gdje se svake godine u lipnju i srpnju održavaju uzbudljivi teniski turniri.

Najljepše plaže u Istri Umag Stella Maris

Izvor: www.placesofjuma.com; photo: @Jürgen Reichenpfader

Prijaviti se